‘Carnaval viere kans te dich liere, kans te dich liere va kinks aaf aa.’ Wiel Knipa zong het al in de jaren ‘60: carnaval is een feest voor iedereen, voor oud én jong. De kinderen van nu zijn de carnavalsvierders van morgen; die moet je koesteren. Maar voor de toekomst van carnaval is méér nodig dan sterke carnavalsgenen alleen. Het feest moet georganiseerd en gefinancierd worden, elk jaar opnieuw! En hier maakt in Heerlen de Iereroad van VV de Winkbülle zich sterk voor. Vanuit een diepe passie voor de Limburgse cultuur en tradities zorgen de leden van deze bijzonder ‘goed gemutste’ raad voor de financiële ondersteuning van o.a. de jeugdcarnaval. Dit jaar krijgen ook de wagenbouwers een extra steuntje om er een fantastische Heëlesje vasteloavend van te maken. En die laten de mannen van de Iereroad natuurlijk niet zomaar aan hun neus voorbij gaan, als carnavalsvierders in hart en nieren!

Het Iereroadsgala

Elke 1e zaterdag na de 11de van de 11de organiseert de Iereroad een gala. Om de opening van het nieuwe seizoen te vieren, maar vooral ook om zo veel mogelijk inkomsten te genereren voor het jeugdcarnaval in ‘os sjoene Heële’. Voor dit feest wordt werkelijk álles uit de kast getrokken: top live-muziek, catering en een creatief programma op een elk jaar weer verrassende locatie. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat het Iereroadsgala is uitgegroeid tot één van de meest stijlvolle en originele gala’s in Parkstad. Je mag het eigenlijk niet missen!

Iereroad - over d'r iereroad

Nonnevotten bakken

Naast financiële steun helpt de Iereroad de Heelesje vasteloavend ook in natura. Met mankracht dus! Het is inmiddels een suikerzoete traditie dat Frans Vonken één dag in het carnavalsseizoen zijn bakkerij aan ons ter beschikking stelt. Op deze dag bakken we de traktaties die tijdens de optocht op carnavalszaterdag worden uitgeworpen. Liefst 5.000 nonnevotten! Omdat dit aantal zelfs de mannen van de Iereroad net iets te veel is, zijn ook familieleden en andere Winkbülle elk jaar weer van de partij om van de bakdag een gezellig feest te maken. Niet alleen carnaval maar ook het werk achter de schermen doe je immers samen!

SONY DSC

Carnavalsvierders

Naast hun inzet voor het carnaval zijn deze mannen natuurlijk carnavalsvierders in hart en nieren. Ze laten zich ook niet onbetuigd tijdens de drie dolle dagen. Een aantal van hen loopt al jaren mee in de optocht en niet te vergeten, hun kinderen sluiten zich aan; op jonge leeftijd bij de pap en de mam, als ze groter zijn in eigen jeugdgroepen. Na carnaval begint de voorbereiding voor het gala; van een “zomerslaap” is dus geen sprake.
previous arrow
next arrow
Slider